NOS NieuwsAangepast

Chemie-Pack moet polissen afgeven

Chemie-Pack in Moerdijk moet de Nederlandse staat inzage geven in zijn verzekeringspolissen. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald in een kort geding dat de staat had aangespannen.

Chemie-Pack brandde in januari af. Bij het bluswerk raakte het water in de haven van Moerdijk vervuild. Rijkwaterstaat gaf 1,6 miljoen euro uit om het water in de haven te zuiveren en wil dat geld op het bedrijf verhalen.

Beslaglegging

Chemie-Pack weigert tot nu toe te zeggen bij welke instellingen het bedrijf is verzekerd en wat de dekking is. Rijkswaterstaat wil dat weten om te kunnen beoordelen of het zin heeft beslag te leggen op verzekeringsgelden.

De rechtbank in Breda geeft de staat gelijk omdat de vordering op Chemie-Pack deugdelijk lijkt, terwijl onzeker is of het bedrijf alle schadeclaims zal kunnen betalen. Chemie-Pack heeft de plicht om openheid te geven, zegt de rechter.

Dwangsom

Het bedrijf moet binnen tien dagen afschriften van hun polissen aan de staat geven. Doet het dat niet, dan moet het een dwangsom van maximaal 100.000 euro betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl