Wijnaldum en Van Dijk

Wijnaldum helpt Liverpool aan zege en Depay scoort weer voor Lyon

Twee Oranje-internationals hebben een belangrijke rol vervuld voor hun ploeg in de Champions League. Georginio Wijnaldum maakte de openingstreffer voor Liverpool tegen KRC Genk (2-1 winst) en Memphis Depay trof doel voor Olympique Lyonnais, dat met 3-1 van Benfica won.

Liverpool, met Wijnaldum en Virgil van Dijk in de basis, begon fel aan het duel en die mentaliteit had binnen een kwartier resultaat.

Unieke goal Wijnaldum

Wijnaldum twijfelde geen moment toen de bal via Genk-aanvoerder Sébastien Dewaest voor hem belandde. De middenvelder zette Liverpool eenvoudig van dichtbij op voorsprong.

Daarmee werd Wijnaldum de eerste Nederlander die in drie achtereenvolgende Champions League-seizoenen een doelpunt maakte.

Feest op Anfield

Vlak voor rust kwam Genk op gelijke hoogte via Mbwana Samata. Alex Oxlade-Chamberlain besliste het duel voor Liverpool vlak na de thee op aangeven van Mohamed Salah. Met een lenige draai om de lengteas schoot 26-jarige Brit de bal achter doelman Gaetan Coucke.

Omdat Napoli en RB Salzburg (1-1 na doelpunten van Erling Braut Håland en Hirving Lozano) gelijkspeelden, gaat Liverpool aan kop in groep E. De ploeg van Jürgen Klopp heeft negen punten uit vier wedstrijden.

Stand Groep E

Liverpool 4-9 (10-7)
Napoli 4-8 (6-3)
Red Bull Salzburg 4-4 (12-10)
KRC Genk 4-1 (4-12)

Lyon pakte drie punten in groep G. Benfica maakte twaalf minuten voor tijd via Haris Seferovic nog wel de 2-1, maar door een late 3-1 van Bertrand Traore kwamen de Portugezen niet meer in de buurt van de zege.

Depay weer trefzeker bij Lyon

Memphis Depay maakte het tweede doelpunt voor de Fransen. Daarmee onderstreepte hij zijn waarde voor Lyon in de Champions League. In elke groepswedstrijd dit jaar kwam de Nederlander tot scoren.

De enige Nederlander die hetzelfde flikte als Depay was Klaas-Jan Huntelaar. Dat was in het seizoen 2012/2013, toen Huntelaar nog uitkwam voor Schalke 04.

Depay bleef na rust overigens in de kleedkamer achter. De aanvaller had last van zijn dijbeen, waarna trainer Rudi Garcia hem uit voorzorg wisselde.

Memphis Depay heeft gescoord tegen Benfica

RB Leipzig deed eerder op de avond uitstekende zaken door met 2-0 te winnen bij FC Zenit. Pal voor rust scoorde Diego Demme. In de tweede helft zorgde Marcel Sabitzer voor de tweede treffer.

De Duitsers blijven bovenaan, nu met negen punten uit vier wedstrijden, en zijn bijna verzekerd van plaatsing voor de achtste finales. Lyon volgt op plaats twee, met twee punten minder dan Leipzig.