NOS NieuwsAangepast

Lichamen in wrak neergestort Air France-toestel

In wrakstukken van het toestel van Air France dat twee jaar geleden neerstortte in de Atlantische Oceaan, zijn lichamen gevonden. Dat heeft de Franse minister van Transport bekendgemaakt.

Volgens minister Kosciusko-Morizet zijn grote delen van het toestel gevonden op zo'n 4000 meter diepte, waaronder de cockpit. Franse onderzoekers lokaliseerden vannacht al een stuk van een vleugel en een deel van een motor.

Hoeveel lichamen zijn aangetroffen, is nog niet bekend. De minister sluit niet uit dat er identificaties kunnen worden gedaan.

Oorzaak

De Airbus A330 van Air France was op 1 juni 2009 op weg van Rio de Janeiro naar Parijs, toen het voor de Braziliaanse kust van de radar verdween. 228 mensen kwamen om. Tot dusver waren zo'n 50 lichamen gevonden.

Eerder werden al kleinere brokstukken gevonden, maar die besloegen in totaal slechts drie procent van het hele vliegtuig. De nieuwe vondsten zijn volgens Air France erg belangrijk, omdat het de kans vergroot dat er iets bekend wordt over de oorzaak van de ramp.

Duikboten

Air France en vliegtuigbouwer Airbus betalen het onderzoek. Ze willen de zwarte dozen met vluchtgegevens vinden. Die zijn nodig om te weten waardoor het vliegtuig neerstortte.

Oceanografen zoeken met een schip en met onbemande duikboten. Drie eerdere zoekacties leverden niets op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl