NOS NieuwsAangepast

Zeearendkuiken niet te zien op internet

Na ruim een maand wachten, moesten vogelliefhebbers gisteren missen hoe een babyzeearend in de VS uit zijn ei kroop. Door de ongekende populariteit van de webcam bij het nest crashte de verbinding met het internet.

Al sinds eind februari wordt het nest van de twee zeearenden in de Amerikaanse staat Iowa in de gaten gehouden met een webcam. De camera werd oorspronkelijk opgesteld door een documentairemaker die beelden van de vogels wilde hebben, maar vrienden toonden ook interesse in de rechtstreekse verbinding. Zo verspreidde het fenomeen zich over het web.

Hoewel de verbinding inmiddels was verhuisd naar een grote provider, kon ook die de piek in bezoekers niet aan toen duidelijk werd dat het ei snel zou uitkomen. Volgens de organisatie zaten op elk willekeurig moment meer dan 100.000 mensen te kijken.

Voeden

Toen de verbinding weer hersteld kon worden, was het ei inmiddels al uitgekomen. Vogelaars konden nog wel meemaken hoe het kuiken voor het eerst gevoed werd door de ouders. Ook is er een compilatie online gezet van de gemiste momenten.

De twee zeearenden zijn al bij elkaar sinds 2007 en hebben zeven jonkies grootgebracht. In het nest, 25 meter boven een viskwekerij, liggen nu nog twee eieren.

De site heeft in totaal al meer dan 6 miljoen bezoekers ontvangen uit 130 landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl