Wesley Sneijder tijdens de Champions League-loting
NOS Voetbal

Sneijder koppelt Ajax in Champions League aan Chelsea, Valencia en Lille

Ajax is bij de loting van de Champions League in Monaco gekoppeld aan Europa League-winnaar Chelsea, Valencia en Lille. De groepsfase start over een kleine drie weken. De loting werd verricht door speciale gasten Wesley Sneijder en Petr Cech.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Ajax een officiële wedstrijd gaat spelen tegen Lille en Chelsea. Laatstgenoemde, met dit seizoen Frank Lampard aan het roer, kent een matige seizoensstart.

Zo werd er op de eerste speeldag in de Premier League met 4-0 verloren op bezoek bij Manchester United. Drie dagen later was Liverpool na strafschoppen te sterk in de strijd om de Europese Supercup.

De loting van Ajax in de Champions League

Speeldata Ajax

Datum Wedstrijd
17 september 21.00 uur Ajax-Lille
2 oktober 21.00 uur Valencia-Ajax
23 oktober 18.55 uur Ajax-Chelsea
5 november 21.00 uur Chelsea-Ajax
27 november 21.00 uur Lille-Ajax
10 december 21.00 uur Ajax-Valencia

Weerzien met Cillessen

De ontmoeting met Valencia betekent een weerzien met Jasper Cillessen. De doelman stond tussen 2011 en 2016 onder contract bij Ajax, waarmee hij drie keer op rij landskampioen werd.

In de competitie wachten de Spanjaarden na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Real Sociedad en een 1-0 nederlaag bij Celta de Vigo nog op een overwinning.

Lille, de derde tegenstander van Ajax in groep H, werd op gepaste afstand van kampioen Paris Saint-Germain tweede in de Franse Ligue 1. De club raakte deze zomer met Nicolas Pépé zijn topschutter kwijt aan Arsenal, dat tachtig miljoen euro voor hem over had.

Lille haalde onder meer middenvelder Renato Sanches voor twintig miljoen euro op bij Bayern München en het nam aanvaller Timothy Weah, de zoon van voetballegende George Weah, over van PSG.

Bekijk in de tabel hieronder de volledige loting van de groepsfase van de Champions League.

Loting Champions League

A Paris Saint-Germain Real Madrid Club Brugge Galatasaray
B Bayern München Tottenham Hotspur Olympiakos Rode Ster Belgrado
C Manchester City Sjachtar Donetsk Dinamo Zagreb Atalanta
D Juventus Atlético Madrid Bayer Leverkusen Lokomotiv Moskou
E Liverpool Napoli Salzburg Racing Genk
F Barcelona Borussia Dortmund Internazionale Slavia Praag
G FC Zenit Benfica Olympique Lyonnais RB Leipzig
H Chelsea Ajax Valencia LOSC Lille

Ajax via play-offs in groepsfase

Ajax bereikte de groepsfase van de Champions League door woensdagavond in de Johan Cruijff Arena met 2-0 af te rekenen met Apoel Nicosia in de play-offs.

De Amsterdammers haalden vorig jaar de halve finales van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Daarin werden ze uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl