Oranjevrouwen onder 19 beginnen EK met klinkende zege

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is het EK met een klinkende zege begonnen. Bij rust stond Oranje al met 4-0 voor, het werd uiteindelijk 5-0 tegen Noorwegen.

Al na twee minuten lag de bal in het doel. PSV-spits Joëlle Smits scoorde. Dat deed ze vlak voor rust nogmaals. In de tussentijd vonden ook Jonna van de Velde (Ajax) en Romee Leuchter (PSV) het net. Na rust maakte Kirsten van de Westeringh (Ajax) de vijfde treffer.

Vorig jaar sneuvelde Oranje al in de groepsfase. Deze editie wordt het elftal gezien als een van de kanshebbers op de Europese titel.

Het lukte Nederland vijf jaar terug om het toernooi te winnen. Destijds werd Vivianne Miedema topscorer. In 2010 was Lieke Martens de speelster met de meeste goals. Beiden zijn uitgegroeid tot grootheden in het mondiale vrouwenvoetbal.

Duels live te zien bij de NOS

Oranje speelt vrijdag om 17.00 uur tegen Frankrijk. Die wedstrijd is te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Op maandag 22 juli wacht gastland Schotland in het laatste groepsduel, die om 19.15 uur begint en ook live te zien is.

Aan het EK doen acht landen mee. Mocht Oranje bij de eerste twee in de groep horen, dan staat het in de halve finales.

Meer weten over Oranje onder 19? Lees hieronder een artikel over de Nederlandse talenten en de tegenstanders dit EK.