NOS VoetbalAangepast

Oranje wint na spectaculair slot

Het Nederlands elftal heeft ook zijn zesde duel in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. In de Arena werden de Hongaren na een bizar duel met 5-3 verslagen.

Na de galavoorstelling van vrijdag was ook dit keer de start veelbelovend: de bal werd naar hartelust rondgetikt en na een kwartier lag die er al in.

Uit een corner van Wesley Sneijder kon Robin van Persie ongehinderd aannemen en binnentikken. Na de 1-0 lukte er echter plots weinig meer bij Oranje. Het tempo was te laag en de Hongaren kwamen er zo af en toe gevaarlijk uit.

Oranje was gewaarschuwd, maar het luisterde niet. Pal na de rust schutterde de defensie twee keer en stond het zomaar 2-1 voor de Hongaren.

Kuijt slaat toe in slotkwartier

Oranje was wakkergeschud en aan de hand van Sneijder, die zich met verve onttrok aan de malaise, werd er een tand bijgeschakeld. De middenvelder maakte er ook 2-2 van na een onbedoeld eentweetje met een tegenstander.

Wat volgde was een spectaculair laatste halfuur. Ruud van Nistelrooij zette Nederland via een Hongaars been op voorsprong, maar na een schitterende pegel van Zoltán Gera was het weer gelijk.

Het slotkwartier behoorde aan Dirk Kuijt. De Katwijker zat niet in de wedstrijd, maar volleyde de 4-3 knap binnen en scoorde op weergaloze wijze de 5-3. De aanvaller gaf echter direct toe dat zijn boogbal in de kruising als voorzet was bedoeld.

Van Nistelrooij naast Wilkes

Ruud van Nistelrooij maakte tegen Hongarije in zijn zeventigste wedstrijd in het Oranje-shirt zijn 35ste interlanddoelpunt. De spits van Hamburger SV kwam zo naast Faas Wilkes op de ranglijst aller tijden. Wilkes had daar tussen 1946 en 1961 maar 38 duels voor nodig. Van Nistelrooij heeft nu de lijstaanvoerders Patrick Kluivert (40) en Dennis Bergkamp (37) in het vizier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl