NOS NieuwsAangepast

Meer aanbieders met voicemail-problemen

Naast Vodafone hebben meer telefoonaanbieders problemen met de beveiliging van voicemail. Dat ontdekte student Sander Akkerman uit Leeuwarden. Ook de voicemails van kleine aanbieders als Tele2 en Telfort kunnen makkelijk door derden worden afgeluisterd.

Vorige week werd bekend dat de Vodafone-abonnementen van diverse ministers kinderlijk eenvoudig konden worden afgeluisterd. Maar voicemailproblemen beperken zich dus niet tot Vodafone.

Bij Tele2 en Telfort kun je de voicemail bereiken door vanaf je eigen telefoon je eigen nummer te bellen. Maar er bestaan ook speciale website die het voor iedereen mogelijk maken om een ander nummer aan te nemen. Op die manier kan een hacker gewoon de voicemail bereiken van zijn slachtoffer.

Reacties

Tele2 wist sinds vrijdag van de voicemailproblemen. Het probleem is inmiddels tijdelijk opgelost, laat het bedrijf weten. Morgen gaat Tele2 naar een structurele oplossing zoeken.

Telfort laat in een schriftelijke reactie weten dat het om een beperkte groep klanten gaat en dat het bedrijf dit zeer betreurt. Telfort adviseert klanten om hun voicemail te voorzien van een code. Telfort gaat de klanten om wie het gaat de komende 24 uur sms'en en daarnaast werken aan een structurele maatregel om de problemen op te lossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl