NOS NieuwsAangepast

CNN: al-Obeidi maakt het goed

De vrouw die zaterdag een persconferentie van de autoriteiten verstoorde en zei dat ze verkracht was, maakt het goed. Dat meldt CNN-verslaggever Nic Robertson.

Eman al-Obeidi stormde in een hotel in Tripoli een zaaltje binnen waar op dat moment een groep buitenlandse journalisten aanwezig was. De vrouw zat onder de blauwe plekken en beweerde door vijftien aanhangers van Kadhafi te zijn verkracht, nadat ze donderdag was aangehouden bij een wegblokkade. Daar werd ze naar eigen zeggen staande gehouden omdat ze uit Benghazi kwam. Die stad is het bolwerk van de rebellen.

Handgemeen

De zaak werd onmiddelijk opgepikt door internationale media. Op beelden is te zien hoe in het zaaltje een handgemeen ontstond, waar ook hotelmedewerkers en journalisten bij betrokken waren. Het hele incident duurde bijna een uur. Al-Obeidi werd uiteindelijk door veiligheidspersoneel van Kadhafi afgevoerd in een witte personenauto.

De vrouw wordt nu in Tripoli vastgehouden door de politie. Een woordvoerder van de autoriteiten heeft tegen Robertson gezegd dat het goed met haar gaat en dat ze binnenkort met journalisten mag praten.

Onderzoek

Volgens de autoriteiten is al-Obeidi ziek en was ze tijdens het incident dronken. Wel worden de beweringen van de vrouw onderzocht, beloofde een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl