Rusland morst punten in Armenië

Rusland, leider in groep B van het EK- kwalificatietoernooi, heeft in en tegen Armenië twee punten laten liggen: 0-0. Rusland wist ook in de voorgaande twee (vriendschappelijke) duels, met België en Iran, niet te scoren.

De ploeg van coach Dick Advocaat had de betere kansen en had de drie punten wel verdiend. Armenië kwam niet veel verder dan een aantal schoten van afstand.

In groep G heroverde Engeland door een 2-0 uitoverwinning op Wales de leiding. Het duel was binnen vijftien minuten beslist door een strafschop van Frank Lampard en een intikker van Darren Bent. Na rust kwam Engeland door nonchalance af en toe in problemen maar de zege bleef veilig.

Slechte dag Denemarken en Kroatië

In groep H liet Denemarken de kans liggen om naast koploper Noorwegen te komen. In Oslo stonden de Denen lang met 1-0 voor door een goal van Dennis Rommedahl. De Noren zorgden voor weinig gevaar, maar uit een mooie combinatie wist Kjetil Huseklepp toch nog de 1-1 te maken. Rommedahl had daarvoor nog de lat geraakt.

In groep F had Kroatië een slechte dag. Door een goal in de laatste minuut van Levan Kobiashvili werd uit met 1-0 verloren van Georgië. De thuisploeg had tot dan toe nog geen uitgespeelde kans gehad.

Griekenland nam de eerste plaats over van Kroatië door een uiterst moeizame zege op Malta. Ver in blessuretijd kopte Vassilis Torossidis de enige goal binnen: 0-1.