NOS NieuwsAangepast

Doden bij protesten in Syrië

Tijdens een demonstratie in de Syrische plaats Sanamein, in de buurt van Daraa, is door het leger geschoten op de betogers. Dat melden ooggetuigen aan persbureau AP. Er zouden zeker twintig mensen zijn gedood.

In Syrië zijn na het vrijdaggebed op diverse plaatsen demonstraties begonnen tegen het bewind van president Assad. De Syrische veiligheidsdiensten hebben al tientallen mensen gearresteerd.

De demonstraties worden niet alleen gehouden in de zuidelijke stad Daraa, waar het al een tijd onrustig is, maar ook in de hoofdstad Damascus, wat veel uitzonderlijker is.

Standbeeld

In Daraa zijn duizenden mensen op de been. Ze houden, lopend achter de doodkisten van demonstranten die gisteren door de troepen van Assad werden doogeschoten, een mars door de stad. Ook zouden de demonstranten een standbeeld van oud-president Hafez al-Assad, de vader van de huidige president, in brand hebben gestoken.

In de stad Tel wordt ook gedemonstreerd. Zo'n 1000 mensen zijn daar de straat op gegaan om te protesteren tegen het bewind van president Bashar al-Assad.

Dag van Waardigheid

In Damascus zouden enkele honderden tot zo'n duizend mensen op de been zijn om meer vrijheid te eisen en hun woede te uiten over de doden die gisteren vielen in Daraa. Betogers spreken van een Dag van Waardigheid.

Bij de betoging in de Syrische hoofdstad zijn drie mensen om het leven gekomen. Ze werden neergeschoten door de veiligheidsdienst toen auto's van aanhangers van het regime werden belaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl