KNVB schorst Immers vier duels

Lex Immers, Charlton Vicento, Maurice Steijn en John van den Brom»
Lex Immers, Charlton Vicento, Maurice Steijn en John van den Brom NOS

ADO Den Haag heeft het strafvoorstel voor Lex Immers (vijf duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk) aanvaard.

Ook de schorsing van één wedstrijd voor coach John van den Brom en de straf van aanvaller Charlton Vicento (één duel voorwaardelijk) zijn geaccepteerd door de club.

Immers had zich zondag na het gewonnen duel met Ajax zeer kwetsend uitgelaten in het supportershome van ADO over Ajax en over joden. Van den Brom en Vicento stonden naast hem. Daarvan waren met mobieltjes opnamen gemaakt en op internet gezet. De aanklager besloot na een uitgebreid vooronderzoek tot strafvervolging over te gaan.

ADO wijst er in een persbericht op dat Van den Brom wordt verweten dat hij "in woord en/of gebaar de uitlating 'Wie niet springt die is een Jood' heeft ondersteund, althans niet zichtbaar afstand van die uiting heeft genomen."

"Zeer kwalijke zaak"

In een uitgebreide motivering op de strafvoorstellen geeft de KNVB aan dat het drietal vanwege "het schaden van de belangen van het betaald voetbal of de sport in het algemeen" wordt bestraft.

De bond maakt daarbij duidelijk dat ook gedrag buiten het veld tot sancties kan leiden. "Aangezien dit een zeer kwalijke zaak is die kort na de wedstrijd heeft plaatsgevonden en de betrokkenen KNVB-leden zijn, is vervolging mogelijk."

"Het zijn juist dit soort ondoordachte, respectloze acties die eraan bijdragen dat er combiregelingen bestaan, hekken rond uitvakken nodig zijn en overmatige politie-inzet gevraagd wordt", stelt de bond in een persverklaring vast.

"De bond werkt al geruime tijd aan het terugdringen van deze stringente maatregelen", vertelt de woordvoerster. "Wij streven naar normalisatie; maar dit soort acties helpt daar zeker niet bij."

Deel deze pagina

Audio ADO

  • Immers: "Moet op de blaren zitten" Lex Immers van ADO Den Haag is door de KNVB zwaar gestraft voor zijn kwetsende uitlatingen na het treffen met Ajax van afgelopen... zondag. Hij kreeg een schorsing van vier wedstrijden aan zijn broek. Hij ging zonder morren akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.
  • ADO-trainer Van den Brom erkent schuld ADO Den Haag-coach John van den Brom was erbij toen zijn speler Lex Immers zich kwetsend uitliet over Ajax en joden. Hij liet na in... te grijpen en deed zelfs fysiek mee, zoals de aanklager betaald voetbal het uitdrukte. Van den Brom is daarvoor voor één wedstrijd geschorst. Hij erkent schuld.
  • Hoe kwam de aanklager tot de straf? Lex Immers van ADO Den Haag is door de KNVB met een schorsing van vier duels gestraft voor zijn kwetsende uitlatingen na de... wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag. Zijn trainer John van den Brom, die er bij was, moet één wedstrijd toekijken. De vraag blijft: waarom zijn de straffen uitgevallen zoals ze zijn uitgevallen? Theo Hofstee, de aanklager betaald voetbal, legt uit.

Video Schuldbewust

  • video Immers en Van den Brom door het stof De reacties van speler Lex Immers en trainer John van den Brom nadat de KNVB het ADO Den Haag-duo... respectievelijk vier en één duel schorste.
  • video Misdraging Immers in supportershome ADO-speler Lex Immers heeft zich zeer kwetsend uitgelaten na de overwinning tegen Ajax. In het supportershome... van ADO greep hij in het bijzijn van medespelers en trainers de microfoon en vergat even zijn voorbeeldfunctie. De beelden zijn van YouTube.

Video en Audio

  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 5987 keer afgespeeld
  • » CL: Loedogorets - FC Basel Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Loedogorets - FC Basel in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 2752 keer afgespeeld
  • » Kroos over de zege van Real Madrid Video De reactie van Real Madrid-speler Toni Kroos na de 0-3 zege op bezoek bij Liverpool.22 okt 2014, 2342 keer afgespeeld

Meer video en audio