NOS VoetbalAangepast

Onderzoek Immers nog niet klaar

Het vooronderzoek van de KNVB naar Lex Immers van ADO Den Haag is nog niet afgerond.

De aanklager betaald voetbal heeft de middenvelder dinsdag per fax aanvullende vragen gesteld. Immers heeft tot woensdagochtend 10.00 uur de tijd om schriftelijk te reageren.

Immers had zich zondag na het gewonnen duel met Ajax zeer kwetsend uitgelaten in het supportershome, zo was te zien op beelden op internet. ADO besloot Immers een boete op te leggen.

Immers geschrokken

De speler heeft spijt betuigd en de boete geaccepteerd. Immers liet via zijn management weten zich diep te schamen. "Ik heb er echt heel veel spijt van van wat er afgelopen zondag na de wedstrijd ADO tegen Ajax in de supportershome is gebeurd. Dat meen ik echt. Met 'joden' heb ik alleen 'Ajax' bedoeld."

"Ik realiseer mij nu hoe kwetsend de liederen die toen ook door mij gezongen zijn, kunnen zijn voor de joodse bevolkingsgroep in ons land. Met de hand op mijn hart zweer ik dat ik niet zo bedoeld heb. Hierbij bied ik daarvoor nogmaals mijn excuses aan."

"Ik ben ontzettend dom geweest door mij te laten meeslepen met de vreugde van dat moment. Ik schaam mij daar diep voor. Als profvoetballer heb je een voorbeeldfunctie en ik heb onbedoeld wel een heel slecht voorbeeld gegeven. Ik kan dat helaas niet terugdraaien", aldus een geschrokken Immers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl