NOS VoetbalAangepast

Onderzoek aanklager naar Immers

De KNVB start een vooronderzoek naar gedragingen van Lex Immers.

De 24-jarige speler van de Haagse club liet zich na het gewonnen duel met Ajax (3-2) zeer kwetsend uit, zo is te zien op beelden die met een mobiele telefoon opgenomen zijn in het supportershome en op het internet zijn geplaatst.

ADO Den Haag besloot Immers eerder een boete op te leggen. "We keuren dit pertinent af. De staf, de betrokken spelers en ook de supporters zijn hierop aangesproken", liet het bestuur maandagmiddag weten.

Immers heeft spijt

De speler zelf heeft spijt betuigd en accepteert zijn straf. Hij zegt zich in de euforie na de zege te hebben laten meeslepen. "Ik ben me op dat moment totaal niet bewust geweest van de beledigende toon naar een hele bevolkingsgroep. Een geuzennaam en een bevolkingsgroep heb ik door elkaar gehaald en daar heb ik spijt van. Ik had dit niet mogen doen en accepteer uiteraard de boete die mij wordt opgelegd."

De KNVB heeft bij monde van Gijs de Jong, manager competitiezaken, de misdragingen veroordeeld. "In het kader van sportiviteit en respect kunnen dit soort gedragingen absoluut niet door de beugel. Spelers moeten zich nu écht eens gaan realiseren dat zij een voorbeeldfunctie hebben, en zich daar ook naar gedragen."

Vertonghen

Ajax-speler Jan Vertonghen werd eerder na vergelijkbaar handelen geschorst. Hij beledigde vorig jaar Feyenoorders na de bekerwinst op de Rotterdammers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl