Giovanni Troupée

Lucht voor ADO na kostbare zege tegen PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft z'n eerste nederlaag onder coach Jaap Stam geleden. PEC ging met 1-0 onderuit bij ADO Den Haag.

"Dit had niet gehoeven", zo keek Stam terug op zijn eerste verliespartij. "Wij hadden veel meer balbezit en ook een paar goede kansen. Maar we maakten niet altijd de goede keuzes", zo luidde zijn analyse.

Voor rust mocht PEC de meeste aanspraak maken op een doelpunt. Gustavo Hamer en Stanley Elbers kregen de bal echter niet langs Robert Zwinkels en die maakte ook een kopbal van Lennart Thy onschadelijk.

Boogbal

Op slag van rust scoorde ADO wel. Lex Immers stuurde Giovanni Troupée diep en die verschalkte keeper Mickey van der Hart met een al dan niet bewuste boogbal die via de paal binnenplofte.

"De goal was bewust", zo gaf Troupée zelf de oplossing. "Ik heb me voorgenomen meer op doel te schieten. Hij viel mooi binnen."

Na een uur was Tomas Necid met een schuiver dicht bij de 2-0. PEC zocht de aanval, maar creëerde niets en na een opstootje met Sheraldo Becker kreeg Younes Namli ook nog zijn tweede geel.

Lucht voor ADO

Door de zege klimt ADO voor even van de dertiende naar de negende plaats. De opmars van PEC Zwolle ligt stil, de Zwollenaren staan twaalfde.