NOS NieuwsAangepast

Arrestaties vanwege schijnhuwelijken

In een internationaal onderzoek naar schijnhuwelijken zijn in Nederland vier verdachten aangehouden. Het zijn twee mannen en twee vrouwen uit Rotterdam en Den Haag.

Vorig jaar hebben zij in Engeland vermoedelijk een schijnhuwelijk gesloten om illegale Nigerianen aan een verblijfsvergunning te helpen. Justitie in Engeland doet sinds drie jaar onderzoek naar schijnhuwelijken tussen vooral illegale Nigerianen en Nederlands vrouwen van Antilliaanse afkomst.

De Antilliaanse vrouwen werden in Nederland geronseld en reisden per vliegtuig naar Engeland om in het huwelijk te treden met een illegaal in Engeland verblijvende Nigeriaan.

De huwelijken werden gesloten in een kerk. Met het bewijs van de kerkelijke inzegening verkregen de Nigerianen een legale status en toegang tot alle landen van de Europese Unie.

Beloning

Onmiddellijk na de plechtigheid vertrok het nep-bruidspaar weer naar Nederland. Daar kregen de verdachten een onkostenvergoeding en een beloning die kon oplopen tot 5000 euro.

Eerder deze maand werden in Engeland al acht verdachten, onder wie de vermoedelijke organisator van de schijnhuwelijken, opgepakt en een 37-jarige man in Rotterdam. De vier nieuwe verdachten worden binnenkort uitgeleverd aan Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl