NOS NieuwsAangepast

'Imago mbo moet beter worden'

Door redacteur onderwijs Joséphine Truijman

Het imago van het mbo moet verbeterd worden en de kwaliteit van docenten moet omhoog. Dat zegt Rob Schrijver, medeoprichter van de beroepsvereniging van docenten uit het mbo. Vandaag was de officiële oprichtingsvergadering.

Schrijver vindt dat docenten op het mbo zich veel meer moeten ontplooien. "Docentontwikkeling staat op een laag pitje en dat moet anders. Wij als docenten moeten ook echt de garantie kunnen geven dat we kwaliteit leveren."

Lerarenregister

Het concreet verbeteren van de kwaliteit is iets wat Schrijver dan ook serieus wil aanpakken. "Op dit moment zijn daar nog geen instrumenten voor, maar de ontwikkeling van een lerarenregister is in volle gang. Op zo'n site moet dan een apart 'hoofdstuk' komen voor docenten die lesgeven in het mbo. Want daar werken stelt andere eisen aan docenten dan bijvoorbeeld op de havo of het vwo."

Hoe het register er precies uit moet komen te zien en wat de consequenties zijn van het wel of niet worden opgenomen moet nog worden uitgezocht, aldus Schrijver.

Beroepsvereniging

Het onderwijs kent veel verenigingen, stichtingen, raden en bonden, maar volgens Schrijver mag deze beroepsvereniging niet ontbreken. "De MBO Raad is voor de werkgevers en de Aob houdt zich voornamelijk bezig met cao-onderhandelingen. Wat wij willen zijn is een club voor en door docenten uit het mbo."

Tot nu toe hebben zo'n 120 mensen zich aangemeld, maar volgens Schrijver zal dit aantal nog groeien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl