Een lach op het gezicht van Kenny Tete tijdens de training van Oranje

Koemans 'meest complete rechtsback' Tete denkt aan vertrek bij Lyon

"Ik heb een lijstje met spelers per positie. Ik vind Kenny Tete misschien wel de meest complete rechtsback van dat hele lijstje." Bemoedigende woorden van bondscoach Ronald Koeman op de persconferentie voor de rechtsback die dat misschien wel het meest nodig heeft.

Want het is tot nu toe nog niet helemaal het seizoen van Tete. Of beter gezegd: helemaal niet. Bij zijn ploeg Olympique Lyonnais komt hij amper aan de bak. Pas twee wedstrijden heeft de van Ajax afkomstige verdediger in zijn benen.

Afgelopen weekend stond hij voor het eerst in de basis. Gezien zijn situatie in Frankrijk is Tete allang blij dat hij is opgeroepen. "Het is elke keer weer spannend en ik ben elke keer weer blij als ik erbij zit", vertelt de speler.

De woorden van Koeman kan Tete als een opsteker gebruiken, al is de uitspraak van de bondscoach ook enigszins opmerkelijk te noemen. Concurrent Denzel Dumfries maakte namelijk in de vorige interlandperiode veel indruk met een sterk debuut tegen Duitsland (3-0 winst). De PSV'er stond ook zijn mannetje tegen de Belgen (1-1).

Vanwege een blessure zag Tete die duels vanaf de televisie. Over het optreden van Dumfries laat hij weinig los. "Ik heb het gezien, het zag er goed uit..."

Kenny Tete krijgt een hesje van bondscoach Ronald Koeman

De twee zullen de komende wedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag in De Kuip) en Duitsland (de maandag erna in Gelsenkirchen) de strijd met elkaar moeten aangaan. Hans Hateboer, een andere kandidaat op de rechtsbackpositie, zit niet bij de selectie.

Koeman is duidelijk gecharmeerd van Tete. De coach liet tijdens de persconferentie ook los dat het voor hem "een groot probleem is dat Tete bij Lyon niet altijd speelt".

Transfer?

Denkt de verdediger weleens aan een vertrek bij Lyon? "Ehm... Eerlijk gezegd wel. Maar ik wil er ook niet te veel mee bezig zijn. Ik focus me op Lyon, maar er komt altijd iets voor me", reageert de gelovige Tete. "Er staat al geschreven wat er met mij gaat gebeuren, daar geloof ik heilig in."

'Misschien komt er meer erkenning na mijn wedstrijd tegen Duitsland'

Voor Marten de Roon ziet de wereld er bij Oranje anders uit na de 3-0 winst tegen Duitsland. De 27-jarige speler van Atalanta Bergamo vormde in dat duel een uitstekend middenveld met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum.

"Ik moet zorgen voor het verdedigende gedeelte", schetst De Roon zijn rol. "Frenkie haalt de bal op en maakt het spel. Hij is geweldig aan de bal, dat is ook zijn kracht. Dat is niet mijn kracht. Ik kan van grote waarde zijn als we de bal niet hebben, door de bal te heroveren."

Erkenning

Onder Koeman is De Roon een vaste naam in de selectie, maar hij is niet bepaald de speler met de bekendste naam. "Dat is misschien zo omdat ik niet bij een topclub in Nederland heb gespeeld en niet al vanaf mijn twintigste in Oranje sta", aldus De Roon.

Mede dankzij de goede wedstrijd tegen de Duitsers krijgt de voormalig speler van sc Heerenveen steeds meer erkenning. "Al heb ik dat bij medespelers en trainers altijd wel gevoeld, hoor."

De Roon op plek in Italië: 'Stap hogerop nooit concreet geworden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl