Moeizame zege Ajax bij Willem II

Ajax heeft in de strijd om de titel een zwaarbevochten overwinning geboekt bij Willem II. De Amsterdammers bogen na rust een 1-0 achterstand om: 1-3.

Willem II begon prima, maar stuitte in eerste instantie op doelman Jeroen Verhoeven.

De vervanger van Maarten Stekelenburg (gebroken vinger) leidde na ruim een kwartier met een fout echter de 1-0 van Rangelo Janga in.

Het spel golfde daarna op en neer, maar Demy de Zeeuw en Janga misten de kansen.

Na rust domineerde Ajax en kwam het via Siem de Jong (goed werk Araz Özbiliz) op 1-1. Na de rode kaart voor invaller Denis Halilovic (harde tackle) zorgde Jan Vertonghen met een fraai schot voor 1-2, waarna Christian Eriksen vlak voor tijd nog 1-3 maakte.