Martin winnaar Parijs-Nice

Tony Martin»
Tony Martin EPA

Tony Martin van HTC-Highroad heeft Parijs-Nice gewonnen. De Duitser hulde zich na zijn zege in de tijdrit (zesde etappe) in de leiderstrui en verdedigde die met verve in de achtste en laatste rit; een pittige bergetappe over 124 kilometer.

De Fransman Thomas Voeckler boekte in Nice zijn tweede ritzege.

Hij maakte deel uit van een vroeg ontstane kopgroep van elf man die op de slotklim, de Col d'Eze, almaar verder uitdunde. Alleen Diego Ulissi (Lampre) kon het wiel van Voeckler houden, maar in de afdaling raakte de Italiaan achterop.

Samuel Sanchez viel aan op de Col d'Eze in de hoop dat hij in de afdaling de marge van 1.29 op Martin kon goedmaken, maar die hoop bleek ijdel.

Klöden, Wiggins

Achter Martin eindigden Andreas Klöden (RadioShack) en Bradley Wiggins (Team Sky) als tweede en derde. De beste Nederlander in het eindklassement was Bauke Mollema (Rabobank); hij werd negende op 2.04 van Martin.

Deel deze pagina

Audio Joris van den Berg

  • "Voeckler, dijk van een renner" Joris van den Berg doet verslag van de laatste etappe in Parijs-Nice.
  • Vierhouten over Parijs-Nice en Tirreno Twee wielerkoersen eisten dit weekend de aandacht op: Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Aart Vierhouten praat ons bij.

Video Samenvatting

Parijs-Nice: laatste etappe

De laatste etappe van Parijs-Nice. De vraag is of klassementsleider Tony Martin uit Duitsland ook als eindwinnaar zou finishen. U... hoort Mart Smeets.

Video en Audio

  • » Van Basten, van speler tot coach Video Een overzicht van de spelers- en trainersloopbaan van Marco van Basten, die op 31 oktober 2014...30 okt 2014, 1499 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Murray-Dimitrov Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Grigor Dimitrov in de derde ronde van het...30 okt 2014, 1088 keer afgespeeld
  • » Brändle breekt uurrecord Voigt Video Het werelduurrecord heeft een nieuwe houder. Precies 42 dagen na het record van de Duitser Jens...30 okt 2014, 2624 keer afgespeeld

Meer video en audio