NOS NieuwsAangepast

'Robert M. bood kinderen aan'

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. misbruikte niet alleen kinderen, hij bood ze ook aan andere pedoseksuelen aan. Dat schrijft Het Parool op basis van bronnen rond het onderzoek.

Volgens Het Parool worden er negentien contacten van Robert M. door de recherche onderzocht. Uit chatsessies die op de computer van M. zijn gevonden, zou blijken dat M. met andere pedoseksuelen afspraken maakte over het misbruiken van kinderen tijdens het oppassen.

Behalve medewerker van kinderdagverblijven werkte M. ook als oppas bij ouders thuis.

Omvangrijk

Advocaat Richard Korver, die de ouders van enkele slachtoffers vertegenwoordigt, vindt het logisch dat politie en justitie onderzoek doen naar de contacten van M.

"Het is heel omvangrijk. De politie is nog steeds niet klaar met de computer, dat zijn ze nog aan het uitrechercheren. Justitie heeft nog steeds niet alle beelden bekeken. Ze zijn nog maanden, zo niet langer, bezig met onderzoek."

Verkrachting

Donderdag werd bekend dat de 27-jarige Robert M. wordt verdacht van verkrachting van meerdere kinderen. Ook wordt hij aangeklaagd voor ontucht.

Robert M. kwam met de kinderen in contact op het Hofnarretje en andere kinderdagverblijven in Amsterdam. Eerder bekende hij dat hij meer dan tachtig kinderen seksueel heeft misbruikt.

De zaak rond het kindermisbruik in Amsterdamse crèches kwam eind vorig jaar naar buiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl