Érick Gutiérrez toont zijn PSV-shirt met rugnummer 25
NOS Voetbal

PSV-aanwinst 'Guti': 'Lozano en ik hebben hier lang van gedroomd'

Een déjà vu voor de vaste volgers van PSV. Weer een Mexicaan die wordt gepresenteerd in Eindhoven. En wéér onder massale belangstelling, ook uit het Midden-Amerikaanse land. Iets meer dan een jaar geleden overkwam Hirving Lozano hetzelfde.

Érick Gutiérrez, die met 'Guti' op zijn shirt gaat spelen, zette in de perszaal van PSV zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Daarna stond de Mexicaanse middenvelder de pers te woord. En steeds weer viel de naam van zijn landgenoot en boezemvriend Lozano.

"Onze relatie is heel goed. We kennen elkaar al sinds ons elfde." De 23-jarige Guti begint te stralen als het over zijn maatje gaat. "We hebben samen pieken en dalen meegemaakt."

Guti en Lozano doorliepen tegelijkertijd de jeugdopleiding bij CF Pachuca in Mexico en waren onafscheidelijk. Toen Lozano vorig jaar naar Eindhoven verhuisde, fantaseerden de twee over een hereniging bij PSV. "Hier hebben we altijd van gedroomd. En nu gaan we samen een geweldig toernooi spelen (de Champions League, red.)."

Donderdag kwam de middenvelder aan in Nederland. "Ik heb de hele avond bij Lozano thuis gezeten. We hebben lang gepraat en samen gegeten. Of ik bij hem wil wonen?", herhaalt Guti de vraag lachend. "Het zou wel mooi zijn, maar ik zoek mijn eigen huis. Wel vlakbij hem, zodat ik hem altijd kan bellen als zich een noodgeval voordoet."

Érick Gutiérrez en Hirving Lozano bij de nationale ploeg van Mexico

Guti wordt door zijn landgenoten vergeleken met Andrés Guardado, die tot vorig jaar zomer drie ijzersterke seizoenen kende in Eindhoven en nu speelt voor Real Betis.

"Hij is een geweldige speler en heeft prachtige dingen bereikt. Mooi dat ik met hem wordt vergeleken. Als jullie me zien spelen, zullen jullie het zien", aldus de negenvoudig international.

Behich kijkt bij PSV uit naar samenwerking met Van Bommel

Tegelijkertijd met de Mexicaan presenteerde PSV ook de Australiër Aziz Behich. De linksback tekent een contract tot medio 2022 en komt over van Bursaspor.

Behich werkte op het voorbije WK samen met de huidige coach van PSV. Mark van Bommel was bij Australië de assistent van bondscoach Bert van Marwijk.

"Dat hij hier trainer is was een grote plus voor mij. Ik kijk ernaar uit om weer met hem te werken en hopelijk maken we er een succesvol seizoen van", is Behich enthousiast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl