Anthony Limbombe (links) en Abdoulay Diaby vieren een goal tegen Charleroi in de play-offs

Oud-NEC'er Limbombe levert Club Brugge aardig zakcentje op

Club Brugge heeft goede zaken gedaan voor de clubkas. Dinsdag maakte de Belgische kampioen de overgang van aanvallers Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby bekend. De penningmeester van Club mag voor beide transfers liefst 15 miljoen euro bijschrijven.

Limbombe verkast naar FC Nantes. De 24-jarige Belgische aanvaller van Congolese afkomst levert circa tien miljoen euro op. Club Brugge nam Limbombe twee jaar geleden voor een kwart van dat bedrag over van NEC.

Afgelopen seizoen ontving Limbombe de Ebbenhouten Schoen, de trofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste speler van Afrikaanse afkomst in de Belgische hoogste klasse.

Bondscoach Roberto Martinez liet Limbombe in aanloop naar het afgelopen WK debuteren bij de Rode Duivels in het oefenduel met Saudi-Arabië, maar selecteerde hem niet voor de eindronde in Rusland.

Concurrent voor Dost

Club Brugge neemt ook afscheid van Abdoulay Diaby. De 27-jarige Malinese spits, die 36 doelpunten maakte in 108 duels namens blauwzwart, gaat concurreren met Bas Dost bij Sporting Portugal.

De Portugezen maken vijf miljoen over naar de Belgische topclub voor de aanvaller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl