NOS NieuwsAangepast

Mexicaan opnieuw rijkste ter wereld

De Mexicaan Carlos Slim is de rijkste mens ter wereld. Net als vorig jaar voert hij de ranglijst aan van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Slim, eigenaar van een telecomconcern, bezit 74 miljard dollar. Hij wordt gevolgd door de Microsoft-topman Bill Gates en de investeerder Warren Buffett uit de VS.

In totaal zijn er dit jaar 1210 miljardairs geteld. Vorig jaar waren dat er 1011. De meeste nieuwe miljardairs komen uit opkomende economieën als India, Rusland, Brazilië en China.

Moskou huisvest met 74 miljardairs de meeste superrijken, gevolgd door New York met 58 miljardairs. In Rusland wonen nu 101 miljardairs en in Brazilië dertig. In China is het aantal miljardairs bijna verdubbeld tot 115.

Nederlanders

Op de Forbes-lijst van 1210 miljardairs staan zes Nederlanders. Hoogst genoteerd is Charlene de Carvalho-Heineken. Met een vermogen van 7,5 miljard dollar staat zij op plaats 124.

Wereldwijd is het nettovermogen van het totale aantal miljardairs in een jaar tijd 25 procent gegroeid tot 3,2 biljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl