NOS NieuwsAangepast

Koningin voor het eerst in Qatar

Koningin Beatrix is aangekomen in Qatar voor een tweedaags staatsbezoek. Het is voor het eerst dat een Nederlands staatshoofd op staatsbezoek is in de Golfregio. Het emiraat Qatar heeft de primeur. Het bezoek dreigde eerder niet door te gaan door de onrust in de Golfregio.

Het vliegtuig van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima is rond 09.00 uur geland op de internationale luchthaven van de hoofdstad Doha. Daarna is het gezelschap naar het paleis gegaan van emir sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani.

Na de inspectie van de erewacht bood de emir de koningin en haar gezelschap een lunch aan. Anders dan bij staatsbezoeken gebruikelijk is, zijn bij het eten geen toespraken gehouden en was er ook geen toast.

Handelsovereenkomsten

Aan het begin van de middag voegen de koningin, de kroonprins en prinses Máxima zich bij de vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. Die zijn met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken en VNO/NCW-voorzitter Bernard Wientjes naar Qatar gekomen om nieuwe handelsovereenkomsten te sluiten.

Daarna bezoekt de koningin het museum van islamitische kunst en maakt ze een korte wandeling over de bazaar van Doha. De dag wordt afgesloten met een familiediner dat de emir en zijn echtgenotes aanbieden in het Al-Wajba paleis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl