Barça door ten koste van Arsenal

FC Barcelona heeft de kwartfinales van de Champions League bereikt door thuis met 3-1 van Arsenal te winnen. Het eerste duel had Barça met 2-1 verloren.

De Engelsen, met Robin van Persie in de basis, hielden aanvankelijk de ruimte tussen de linies goed klein, waardoor Barcelona amper gevaarlijk kon worden.

Na een half uur slaagden de Spanjaarden er steeds vaker in een gaatje in de defensie van Arsenal te vinden, maar Pedro, David Villa en Adriano Correia (paal) scoorden niet.

Op slag van rust werd het toch 1-0; na een domme hakbal van Cesc Fabregas bracht Andres Iniesta Lionel Messi in stelling. De Argentijn omzeilde met een weergaloos wippertje doelman Almunia en rondde keurig af.

Barca superieur na rood Van Persie

Barcelona begon sterk aan de tweede helft, maar Arsenal, dat nog geen één keer op doel had geschoten, kwam uit het niets op gelijke hoogte; uit een corner van Samir Nasri kopte Sergio Busquets in eigen doel.

Lang duurde de Engelse vreugde niet, want drie minuten later kon Van Persie met een tweede gele kaart vertrekken omdat hij doorging na het fluitsignaal, al was het de vraag of hij het fluitje in de Spaanse heksenketel gehoord had.

Daarna was er voor Arsenal geen houden meer aan. Barça combineerde er lustig op los en kwam na een fraaie aanval op 2-1 via Xavi. Kort daarna velde Messi het vonnis door vanaf de stip (Laurent Koscielny vloerde Pedro) 3-1 te maken.