Real houdt gat op zeven punten

Real Madrid heeft zondag de uitwedstrijd tegen Racing Santander in winst omgezet.

De ploeg van trainer José Mourinho zegevierde in Estadio El Sardinero met 3-1 en verkleinde de achterstand op koploper Barcelona daardoor weer tot zeven punten.

De Franse spits Karim Benzema was twee keer trefzeker voor de 'Koninklijke'. Real Madrid trad aan zonder zijn topscorer Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette staat voorlopig aan de kant met een spierblessure.

Huurling Emmanuel Adebayor mocht daarom in de basis beginnen en hij bewees halverwege de eerste helft zijn waarde met het openingsdoelpunt. Benzema verdubbelde kort daarna de score.

Nadat Pablo Pinillos in de 53ste minuut een strafschop had gemist namens Racing Santander, kwam de thuisclub alsnog terug in de wedstrijd door een treffer van Kennedy Bakircioglü (ex-Ajax). Benzema besliste enkele minuten later het duel.