NOS SportAangepast

'Verstappen moet geen waardevolle cadeaubon blijven'

Lammers: Max moet belofte wel gaan waarmaken

De dure fout van Max Verstappen in de laatste training voor de Grand Prix van Monaco blijft voor Formule 1-volgers onbegrijpelijk. Ook Jan Lammers, die zelf in het verleden Formule 1-wagens bestuurde, had geen passend antwoord op de vraag hoe de onnodige crash van de Nederlander kon gebeuren.

"Herkenningspunten zoals bij andere circuits zijn er eigenlijk niet in Monaco. Daarin onderscheidt het circuit zich van de rest", probeert de Formule 1-analist van de NOS wel een verklaring te vinden.

Flow

Lammers vermoedt dat Verstappen zaterdag werd afgeleid door Carlos Sainz toen het misging. "In Monaco zit je in een flow. Vergelijk het met motorcross of slalom bij skiën. Daar ben je niet aan het denken, maar aan het doen. Als dat ritme wordt verstoord, is dat net die frequentie die je glas kan doen breken. Dan ben je er net even uit. Dan bega je zo'n stommiteit. Het gebeurt gewoon", meent Lammers.

De crash heeft Verstappen geen goed gedaan, ook niet binnen Red Bull. "In alle trainingen kun je zien dat hij sneller is dan Ricciardo, alleen in het eindresultaat staat Ricciardo steeds bovenaan. Ricciardo komt met de meeste resultaten thuis en daar gaat het om", zegt Lammers.

Cadeaubon

Verstappen wordt nog steeds door iedereen gezien als het grote talent. Maar dat kan ook tegen hem gaan werken als de resultaten, zoals dit seizoen, tegenvallen.

"Max is dé belofte. Alleen moet dat geen waardevolle cadeaubon worden die je nooit inwisselt. Op een gegeven moment moet hij die belofte gaan waarmaken. Dat weet hij gelukkig zelf als geen ander. Je hebt in het voetbal allerlei mensen die geweldige kunstjes kunnen, maar je moet ook effectief zijn en gewoon met de punten thuiskomen. Laten we hopen dat dit hem een completere autocoureur maakt."

Samenvatting GP Monaco: prooi voor Ricciardo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl