Fortuna-speler Lars Hutten in extase na zijn doelpunt tegen Jong FC Utrecht

Top-3 Jupiler League wint; beslissingen op slotdag

Jong Ajax, Fortuna Sittard en NEC kunnen zich opmaken voor een zinderende ontknoping van de Jupiler League. De drie clubs wonnen vrijdagavond hun wedstrijd en dat betekent dat de beslissingen volgende week zaterdag, op de slotdag, gaan vallen.

Jong Ajax was met 2-1 te sterk voor FC Volendam en heeft de beste papieren voor het kampioenschap. Fortuna Sittard en NEC kunnen beiden ook nog kampioen worden en gaan daarnaast uitmaken wie er promoveert naar de eredivisie.

Stand Jupiler League

Wedstrijden-punten Doelsaldo
1. Jong Ajax 37-76 (87-53)
2. Fortuna Sittard 37-75 (80-41)
3. NEC 37-73 (79-43)

De overwinning van Fortuna Sittard op Jong Utrecht (0-1) kwam moeizaam tot stand. De ploeg was wel sterker, maar creëerde pas laat kansen. Lars Hutten brak na rust de ban: na een mooie actie schoot hij hard raak.

NEC won van Jong AZ: 2-0. Anass Achahbar maakte na rust van dichtbij 1-0. AZ miste daarna een paar grote kansen, waarna Arnaut Groeneveld de 2-0 tegen het net schoof.

Dani de Wit viert zijn treffer voor Jong Ajax tegen FC Volendam

Jong Ajax, dat niet kan promoveren, won uit moeizaam met 2-1 van Volendam en blijft koploper. Dani de Wit en Kaj Sierhuis scoorden voor de Amsterdammers, Gerry Vlak deed dat namens Volendam.

Op de slotdag speelt Jong Ajax thuis tegen MVV. Fortuna Sittard krijgt Jong PSV op bezoek en NEC wacht een uitwedstrijd bij FC Dordrecht.

Scheuren in kunstgras Den Bosch

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Emmen werd afgelast. De reden is opmerkelijk: er zaten scheuren in het kunstgras van Den Bosch.

Scheidsrechter Sander van der Eijk stelde de wedstrijd eerst nog met drie kwartier uit, maar de schade bleek niet tijdig te kunnen worden hersteld. De wedstrijd zal komende maandag om 20.00 uur worden gespeeld.