Ongeloof bij Rodrigo Battaglia

Sporting wint zonder Dost, maar Atlético Madrid door

Atlético Madrid heeft ten koste van Sporting Portugal de halve finales van de Europa League bereikt. Sporting won in Lissabon weliswaar met 1-0, maar had in Madrid een 2-0 nederlaag geleden.

Sporting bleek ook zonder de geschorste Bas Dost gevaarlijk met kopballen.

Zo zeilde de kopbal van Marcos Acuna net over en doelman Jan Oblak kon maar net de kopbal van Sebastian Coates uit een corner keren. Fredy Montero, die Dost verving, scoorde wel met het hoofd.

Atlético, dat voor rust niets had laten zien, was via de voor Diego Costa ingevallen Fernando Torres dicht bij de 1-1 (schot geblokt) en Antoine Griezmann faalde kort voor tijd twee keer oog-in-oog met doelman Rui Patricio.

Fedor Tsjalov viert de 1-0 tegen Arsenal

Arsenal plaatste zich ook voor de halve finales. De Gunners kregen het, na de 4-1 winst in Londen, bij CSKA nog behoorlijk lastig, maar een 2-2 gelijkspel volstond.

Zo gemakkelijk als Arsenal de defensie van de Russen in Londen stuk speelde, zo tandeloos acteerde het voor de rust. De Russen putten daar moed uit en kwamen op 1-0 via Fedor Tsjalov, die alert reageerde na een halve redding van doelman Petr Cech.

Toen Kirill Nababkin vroeg in de tweede helft de 2-0 maakte, hing een verrassing in de lucht.

Een kwartier voor tijd sloegen de bezoekers alsnog toe. Danny Welbeck rondde een prachtige aanval net zo mooi af. In de extra tijd maakte Aaron Ramsey zelfs de 2-2.