Arjen Robben
NOS VoetbalAangepast

Dit zijn de halvefinalisten van de Champions League

Na twee sensationele Champions League-avonden zijn de vier halvefinalisten bekend. Real Madrid is na de krankzinnige ontsnapping tegen Juventus voor het achtste jaar op rij aanwezig bij de laatste vier.

De Italiaanse clubs maakten in de kwartfinales de meeste indruk. AS Roma schakelde FC Barcelona uit ondanks een 4-1 achterstand na de eerste wedstrijd en Juventus zette Real Madrid te kijk. Na de 0-3 nederlaag in Turijn herpakten de Italianen zich en leken ze te stunten in Madrid. In de laatste minuut van de blessuretijd ging het echter mis.

De andere twee clubs komen uit Engeland en Duitsland. Liverpool won over twee duels met klinkende cijfers van Manchester City (5-1) en Bayern München had weinig moeite met Sevilla.

Nederlanders

Met Liverpool, Bayern München, Real Madrid en AS Roma zitten er nog vijf Nederlanders in het toernooi. Of moeten we vier zeggen? Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk verdedigen de clubkleuren van Liverpool, Arjen Robben speelt bij Bayern München en Kevin Strootman staat op het middenveld bij AS Roma.

En die vijfde? Rick Karsdorp, teamgenoot van Strootman. De oud-verdediger van Feyenoord heeft echter een zware knieblessure en speelde dit seizoen pas één competitiewedstrijd.

Vrijdag om 13.00 uur wordt in het Zwitserse Nyon de loting voor de halve finales verricht. De heenwedstrijden van de halve finales worden op 24 en 25 april gespeeld. De returns volgen op 1 en 2 mei. De eindstrijd is op 26 mei in het Oekraïense Kiev.

Cristiano Ronaldo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl