NOS WielrennenAangepast

Schleck via Californië naar Tour

Andy Schleck rijdt in voorbereiding op de Tour de France drie etappekoersen; de rondes van Californië, Luxemburg en Zwitserland.

De Luxemburger verandert daarmee weinig aan zijn voorbereiding op de laatste Tour, waarin hij tweede werd achter Alberto Contador. Alleen de Ronde van Luxemburg is nieuw.

Net als vorig jaar begint hij zijn aanloop in de Verenigde Staten. Daar wordt van 15 tot en met 22 mei de Ronde van Californië gereden. Van 1 tot en met 5 juni staat de Ronde van Luxemburg op het programma, alvorens Schleck met de Ronde van Zwitserland (11-19 juni) zijn voorbereiding afsluit.

Ardense klassiekers

Het eerste piekmoment voor de jongste van de Schleck-broers ligt echter nog iets eerder. In april wil hij in goeden doen zijn voor de Ardense klassiekers; Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Die laatste klassieker schreef hij in 2009 op zijn naam.

In voorbereiding op die ritten, stapt hij op in Tirreno-Adriatico, die vanaf woensdag 9 maart verreden wordt. Zijn broer Fränk rijdt vanaf zondag 6 maart Parijs-Nice.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl