NOS NieuwsAangepast

Nelly Furtado geeft geld Kadhafi weg

Popzangeres Nelly Furtado maakte gisteren via Twitter bekend dat ze het geld dat ze in 2007 voor een optreden voor de familie van Muamar Kadhafi kreeg, gaat weggeven.

Ze ontving destijds een miljoen euro van de Libische leider.

Van alle dag

Volgens muziekjournalist Jean-Paul Heck gebeurt het heel vaak dat grote artiesten voor rijke sjeiks in olielanden optreden. "Het is van alle dag en het gaat om vreselijk hoge bedragen."

Want niet alleen Furtado trad op voor Kadhafi, ook topartiesten als Usher, Beyoncé, 50 Cent en Mariah Carey zongen al eens op kosten van Kadhafi.

Boter op je hoofd

Heck snapt niet zo goed waarom Furtado nu ineens van het geld afwil. "Dan heb je wel een paar kilo boter op je hoofd. Ze had van te voren moeten weten wat voor man Kadhafi is. Ze had zich beter moeten laten inlichten door haar management."

"Artiesten weten blijkbaar niet dat dat soort mensen overal geld en overal bezit hebben, zoals hotels. Ik denk wel dat het voor een artiest onmogelijk is om dat allemaal te traceren", zegt Heck.

The Eagles

"The Eagles hebben ooit op Oudjaarsdag voor een sjeik opgetreden. Toen kregen ze 6 miljoen dollar voor het spelen van één nummer", weet Heck. "Dat is ongeveer een miljoen per minuut."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl