NAC viert de 1-1 van Mitchell te Vrede

NAC voorkomt in slotfase eerste zege FC Groningen in 2018

NAC Breda heeft FC Groningen op de valreep de eerste zege van 2018 ontnomen. NAC-spits Mitchell te Vrede zorgde met een doelpunt enkele minuten voor tijd voor de 1-1 eindstand in het duel.

FC Groningen had dit seizoen al zeventien keer het houtwerk geraakt en Mimoun Mahi maakte er na bijna tien minuten spelen achttien keer van met een schot op de lat na matig uitverdedigen van Lucas Schoofs.

NAC, dat afwachtend begon, werd pas kort voor rust gevaarlijk via Mounir El Allouchi. Doelman Sergio Padt keerde echter zijn schot en redde ook op de inzet uit de rebound van Te Vrede. Thomas Agyepong schoot even later ook nog rakelings over.

Voorsprong

In de tweede helft kwam Groningen na 20 minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van de Spanjaard Pablo Marí. Hij probeerde Mahi van scoren af te houden, maar zag de bal via zijn dijbeen in de kruising vliegen.

De thuisploeg leek vervolgens op weg naar de 2-0, maar na een schot op de paal van Hrustic (de negentiende keer dit seizoen dat Groningen het houtwerk raakte) en een pegel op de lat van Doan (20ste keer) tekende Te Vrede in de 85ste minuut aan de andere kant in twee instanties voor de late gelijkmaker.

Geen winst in 2018

Groningen heeft dit kalenderjaar al zeven competitieduels niet gewonnen. De laatste overwinning dateert van 24 december vorig jaar, tegen Sparta Rotterdam (4-0). Daarna volgden twee nederlagen en vijf gelijke spelen. FC Groningen staat met 25 punten nu op de dertiende plek, NAC volgt met 21 punten op plek veertien.