Zilver en brons op WK junioren

On your mark...»
On your mark... NOS

Bij de WK junioren in Seinäjoki (Fin) hebben Pien Keulstra en Lotte van Beek beslag gelegd op de zilveren en bronzen medaille. De wereldtitel ging naar de Tsjechische Karolina Erbanová (18).

Titelhoudster Van Beek (19) worstelt al het hele seizoen met haar vorm en kon ook in Finland niet echt meestrijden om de hoofdprijs. B-juniore Keulstra (17) was in november de jongste deelneemster aan de NK afstanden; in Seinäjoki ging ze Van Beek dankzij een goede 3.000 meter (derde) voorbij in het klassement.

Erbanová, bij de WK voor senioren knap tweede op de 500 meter, blonk ook nu uit op de kortere afstanden: tweede op de 500 meter, eerste op de 1.000 en 1.500 meter.

Het was voor het eerst sinds 2007, toen Laurine van Riessen tweede werd, dat Nederland de titel niet in de wacht wist te slepen.

Geheel Noors podium bij de heren

Bij de heren stond er zelfs geen enkele Nederlander op het podium, dat geheel Noors gekleurd was. Sverre Lund Pedersen werd wereldkampioen, voor Simen Spieler Nilsen en Kristian Reistad Fredriksen.

De afgelopen vier jaar kwam de kampioen (Sjoerd de Vries, Jan Blokhuijsen en twee keer Koen Verweij) uit Nederland, maar in Seinäjoki kwamen Maurice Vriend (vierde), Frank Hermans (zevende) en Thomas Krol (achtste) niet in de buurt van de titel. Bovendien werd op geen enkele afstand een medaille gewonnen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Adler Arena nu tennishal Fed Cup Video Tijdens de Winterspelen in Sotsji haalde Nederland de ene na de andere schaatsmedaille op in de...19 apr 2014, 603 keer afgespeeld
  • » BMX'ers vallen tegen in Manchester Video Het wereldbekerseizoen BMX is in Manchester van start gegaan. Een samenvatting.19 apr 2014, 1139 keer afgespeeld
  • » Volendam klopt Lions in eerste duel Video Een samenvatting van het eerste duel tussen de handbalmannen van Lions en Volendam in de halve...19 apr 2014, 526 keer afgespeeld

Meer video en audio