Zilver en brons op WK junioren

On your mark...»
On your mark... NOS

Bij de WK junioren in Seinäjoki (Fin) hebben Pien Keulstra en Lotte van Beek beslag gelegd op de zilveren en bronzen medaille. De wereldtitel ging naar de Tsjechische Karolina Erbanová (18).

Titelhoudster Van Beek (19) worstelt al het hele seizoen met haar vorm en kon ook in Finland niet echt meestrijden om de hoofdprijs. B-juniore Keulstra (17) was in november de jongste deelneemster aan de NK afstanden; in Seinäjoki ging ze Van Beek dankzij een goede 3.000 meter (derde) voorbij in het klassement.

Erbanová, bij de WK voor senioren knap tweede op de 500 meter, blonk ook nu uit op de kortere afstanden: tweede op de 500 meter, eerste op de 1.000 en 1.500 meter.

Het was voor het eerst sinds 2007, toen Laurine van Riessen tweede werd, dat Nederland de titel niet in de wacht wist te slepen.

Geheel Noors podium bij de heren

Bij de heren stond er zelfs geen enkele Nederlander op het podium, dat geheel Noors gekleurd was. Sverre Lund Pedersen werd wereldkampioen, voor Simen Spieler Nilsen en Kristian Reistad Fredriksen.

De afgelopen vier jaar kwam de kampioen (Sjoerd de Vries, Jan Blokhuijsen en twee keer Koen Verweij) uit Nederland, maar in Seinäjoki kwamen Maurice Vriend (vierde), Frank Hermans (zevende) en Thomas Krol (achtste) niet in de buurt van de titel. Bovendien werd op geen enkele afstand een medaille gewonnen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Herlings had "ontiegelijk veel pijn" Video Een interview met Jeffrey Herlings nadat hij in de laatste race van het MX2-seizoen in Mexico met...15 sep 2014, 20 keer afgespeeld
  • » Studio Voetbal 14 september Video Te gast bij Jack van Gelder zijn Jan Joost van Gangelen, Jan Mulder, Ronald de Boer en Co...14 sep 2014, 25454 keer afgespeeld
  • » 60 jaar betaald voetbal: Milko Djurovski Video Dit seizoen blikt NOS Sport terug op zestig jaar betaald voetbal in Nederland. In deze aflevering...14 sep 2014, 613 keer afgespeeld

Meer video en audio