Marrit Leenstra
NOS SportAangepast

Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel

Ook op dag 5 van de Olympische Winterspelen gaat er weer geschaatst worden. De vrouwen komen in actie op de 1.000 meter. Verder is er aandacht voor noordse combinatie, rodelen en biatlon.

Jorien ter Mors zullen we voor het eerst deze Spelen op de langebaan in actie zien. Ook Ireen Wüst en Marrit Leenstra komen in actie. De 1.000 meter begint om 11.00 uur, de schaatsuitzending begint al om 10.30 uur. Bekijk hier de loting van de 1.000 meter.

Vanaf 11.00 uur zullen Kjeld Nuis, Patrick Roest en Yara van Kerkhof hun medaille uitgereikt krijgen op Medal Plaza. Nuis veroverde gisteren het goud op de 1.500 meter, Roest won het zilver. Shorttrackster Van Kerkhof won zilver op de 500 meter. Beelden hiervan zullen te zien zijn in Studio Sportwinter, maar al eerder kan je terecht op NOS.nl voor de beelden.

Dag 5 van de Olympische Spelen

Pyeongchang Vandaag om 7.00 NPO 1

In ons ochtendprogramma is er aandacht voor het snowboarden en kunstrijden. Ook zal er worden vooruitgeblikt naar het schaatsen van later op de ochtend.

Later op de dag is er ruim aandacht voor de noordse combinatie bij het schansspringen voor mannen en biatlon.

Afgelopen nacht

Ook vannacht is er alweer gesport in Pyeongchang. Snowboarder Shaun White heeft zijn olympische titel op de halfpipe weer terug. Na Turijn (2006) en Vancouver (2010) belandde de Amerikaan vier jaar gelden in Sotsji naast het podium. Maar met een overtuigende laatste run bleef White de Japanner Ayumu Hirano voor.

De medaille van White betekende tevens de honderste gouden medaille van Amerika in de geschiedenis van de Winterspelen.

Weer geen skiën

En opnieuw werd een onderdeel van het alpineskiën afgelast. Vanwege de harde wind in de bergen van Pyeongchang kon de slalom bij de vrouwen niet doorgaan. Deze wordt nu aanstaande vrijdag ingehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl