FC Twente rekent af met Roebin

FC Twente heeft zich knap geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Tegen Roebin Kazan dreigde het even mis te gaan, maar op tijd stelden de Tukkers orde op zaken: 2-2.

In de eerste en de laatste twintig minuten van de eerste helft had Twente, net als in het met 2-0 gewonnen uitduel, weinig last van de Russen. In die korte periode ertussenin liet Roebin, landskampioen in 2008 en 2009, echter zijn klasse zien.

César Navas passte keurig op Cristian Ansaldi, die de bal hard en met een curve in de korte hoek joeg. Leek doelman Nikolay Mihaylov bij de 1-0 niet helemaal vrijuit te gaan, tegen de prachtige pegel in de kruising van Cristian Noboa was de Bulgaar volkomen kansloos.

Tukkers raken niet van de leg

Dit Twente raakt echter niet gauw van de leg van een domper en dat deed het ook nu niet. De mannen van trainer Michel Preud'homme pakten rustig de draad weer op en werden daar pal voor de rust voor beloond: van zo een kleine dertig meter schoot Theo Janssen de bal loeihard en loepzuiver binnen.

Toen Douglas net na rust ook nog eens een corner van Janssen binnenkopte, was het vonnis over Kazan geveld. De Russen, die in voorbereiding zijn op de start van hun competitie, waren moegestreden.

Twente kreeg nog enkele mogelijkheden om de score te verfraaien, maar ook bij de thuisploeg was de scherpte er af. De buit, een tweeluik met FC Zenit St. Petersburg in de achtste finales, was echter al binnen.