Porto door in Europa League

FC Porto is er met de nodige moeite in geslaagd de achtste finales van de Europa League te bereiken.

De koploper uit de Portugese competitie ging in eigen stadion met 1-0 onderuit tegen het Spaanse Sevilla.

Porto had een week eerder de uitwedstrijd met 2-1 gewonnen en gaat verder in Europa op basis van de gemaakte doelpunten in de uitwedstrijd.

De Braziliaanse aanvaller Luis Fabiano bracht Sevilla twintig minuten voor tijd op voorsprong. Direct daarna kreeg Porto-verdediger Alvaro Pereira rood. Maar een paar minuten later moest ook Sevilla met tien man verder, toen Alexis voor de tweede keer met geel bestraft werd.

CSKA Moskou wist zich al ten koste van het Griekse PAOK te plaatsen voor de achtste finales. De overige wedstrijden zijn op 24 februari.