NOS Nieuws

Tientallen mensen urenlang vast op New Yorkse veerboot bij -7 graden

Een veerboot van New York Ferry met 27 mensen aan boord is gistermiddag vastgelopen op een zandbank. De boot vertrok rond 17.00 uur uit de haven van het schiereilandje Rockaway in de wijk Queens en was op weg naar het zuiden van Manhattan.

"Het ging al vrij snel mis", vertelt de 21-jarige Jake Nicholson in Daily News New York. De boot kwam met een schok tot stilstand, het was duidelijk dat we iets geraakt hadden." Nicholson, die op weg was naar een ijshockeywedstrijd, werd door de schok half over de rij stoelen voor hem geslingerd.

Verwarming hield ermee op

De schipper probeerde het vaartuig nog los te krijgen, maar zonder resultaat. Reddingsdiensten konden door het lage waterpeil niet met normale reddingsboten in de buurt komen en om acht uur hield ook de verwarming ermee op, terwijl het buiten -7 graden was.

Het duurde uiteindelijk zes uur voor alle passagiers van de veerboot waren gehaald. Ze kregen reddingsvesten om en moesten in de ijskoude wind een voor een van een ladder af in een rubberen bootje klimmen dat hen naar een groter reddingsschip bracht. In zo'n bootje pasten twee personen per keer. Om 23.00 uur was iedereen van boord, niemand raakte gewond.

Pas net in gebruik genomen

De veerdienst van Rockaway naar het centrum is pas onlangs in gebruik genomen. De dienst wordt door een private rederij uitgevoerd en wordt gesubsidieerd door de gemeente. De meeste veerdiensten in New York zijn gratis, maar voor deze lijn moeten de passagiers 2,75 voor een kaartje betalen.

Het is niet de eerste keer dat het mis gaat met deze dienst. Vorige maand liep ook al een veerboot vast bij Manhattan. Het schip liep vast op een onder water gelegen pier en maakte water. Ruim honderd passagiers moesten toen in alle haast van de veerboot worden gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl