Een politieman bewaakt de supermarkt in Sint-Petersburg waar de terreuraanslag plaatsvond
NOS NieuwsAangepast

Poetin: bomexplosie supermarkt Sint-Petersburg was terrorisme

De explosie van gisteren in een supermarkt in Sint-Petersburg was een terreurdaad, zegt de Russische president Poetin. Bij de aanslag raakten dertien mensen gewond, van wie er nog acht in het ziekenhuis liggen.

De zelfgemaakte bom was verstopt in een kluisje waar klanten van de supermarkt hun bagage kunnen achterlaten. Hij was gevuld met stukken metaal om meer schade aan te richten.

De Russische nieuwssite Fontanka heeft bewakingsbeeld uit de supermarkt gepubliceerd waarop de vermoedelijke dader is te zien.

"De man kwam een half uur voordat de bom afging de winkel binnen", zegt correspondent Geert Groot Koerkamp. "Hij loopt naar de bagagekluizen en gaat vervolgens nog een minuut de winkel in voordat hij weer vertrekt." De verdachte heeft dan zijn rugtas niet meer bij zich.

Poetin gaf niet aan waarom er sprake was van terrorisme. Zijn woordvoerder zegt tegen persbureau AP dat het gebruik van metaalscherven bewijs genoeg is dat het om een terreurdaad ging. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

De supermarkt raakte behoorlijk beschadigd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl