Thibaut Courtois is kansloos bij het schot van Marko Arnautovic
NOS VoetbalAangepast

Chelsea verliest derby van West Ham, Tottenham haalt uit

Chelsea heeft de Londense stadsderby tegen West Ham United met 1-0 verloren. De Oostenrijker Marko Arnautovic (ex-FC Twente) maakte in de eerste helft het enige doelpunt in het Olympisch Stadion.

Chelsea leed de vierde competitienederlaag van dit seizoen. Manchester City, Burnley en Crystal Palace klopten de kampioen eerder al.

David Moyes vierde zijn eerste zege als trainer van West Ham United. Hij volgde vorige maand de ontslagen Slaven Bilic op. De winnende treffer was de eerste goal van Arnautovic voor West Ham en zijn eerste in de Premier League sinds 15 april, toen hij nog voor Stoke speelde.

West Ham was in de eerste helft niet de mindere van Chelsea, maar na rust moest de ploeg terug en werd het overleven. In de slotfase lieten Morata en Hazard een grote kans op de gelijkmaker liggen.

Feest bij Tottenham na de goal van Christian Eriksen

Tottenham haalt uit

De Spurs weten na vier duels weer eens wat winnen is. Na twee nederlagen en twee gelijke spelen werd het in het thuisduel met Stoke City maar liefst 5-1 voor de Londenaren.

Stoke-verdediger Ryan Shawcross opende de score voor Tottenham door de bal ongelukkig in eigen doel te werken. Na doelpunten van Son Heung-Min, Harry Kane (2x) en Christian Eriksen, wist Shawcross ook een keer aan de andere kant te scoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl