Daley Blind speelde alles in de Champions League en benutte een penalty
NOS VoetbalAangepast

Negen Nederlandse lichtpuntjes in de Champions League

Hoewel Feyenoord de volgende ronde in de Champions League niet haalde, is er nog voldoende oranje te bewonderen na de winterstop. Negen Nederlandse spelers zijn er nog bij. Vorig jaar waren dat er nog maar twee na de jaarwisseling.

Toen waren het alleen Arjen Robben en Jasper Cillessen. Dit zijn de negen Nederlanders die dit seizoen de groepsfase overleefden.

Daley Blind (Manchester United)

De verdediger speelde alle zes groepswedstrijden in zijn geheel mee en had zodoende een belangrijk aandeel in de koppositie van United. En, vrij uniek voor Blind, hij scoorde ook nog. Tegen Benfica (2-0) benutte hij een penalty.

Arjen Robben (Bayern München)

De aanvaller staat qua doelpunten nog droog na de vijf duels die hij meespeelde. Desalniettemin eindigde de Duitse kampioen knap in punten gelijk met het sterrenensemble Paris Saint-Germain in groep B.

Arjen Robben

Ricky van Wolfswinkel (FC Basel)

FC Basel is de grote verrassing in de tweede ronde. De Zwitsers eindigden achter Manchester United als tweede in groep A. Van Wolfswinkel miste de laatste groepsduels door een voetblessure, maar in de eerste twee duels kwam hij wel in actie. De spits bleef steken op een goal.

Kevin Strootman (AS Roma)

De Italianen zorgden er mede voor dat Atlético Madrid niet meer actief is in de Champions League. Middenvelder Strootman begon vier duels in de beginopstelling bij AS Roma, zonder tot scoren te komen.

Kevin Strootman in actie tegen Chelsea

Bij AS Roma staat ook Rick Karsdorp onder contract, maar de verdediger kwam door een ernstige knieblessure nog niet in de Champions League in actie. Het is nog maar de vraag of Karsdorp dit seizoen speelminuten maakt.

Jasper Cillessen (FC Barcelona)

Cillessen is bij FC Barcelona de reservekeeper achter Marc-André ter Stegen. In de laatste groepswedstrijd was Barcelona al zeker van de groepswinst en mocht Cillessen zijn opwachting maken. Hij hield de nul; Barça klopte Sporting met 2-0.

Georginio Wijnaldum (Liverpool FC)

De 27-jarige middenvelder was een vaste waarde bij de kwalificatie voor de volgende ronde, die werd afgesloten met een knappe 7-0 zege tegen concurrent Spartak Moskou. Wijnaldum kwam in alle groepsduels in actie, maar scoorde niet.

Ryan Babel (Besiktas)

Ook de kwalificatie van Besiktas mag opvallend worden genoemd. De Turken waren na vijf duels al zeker van de groepswinst. Babel ontbrak alleen in het laatste duel toen er voor de Turken dus niets meer op het spel stond. Hij was goed voor twee goals.

Ryan Babel is blij met zijn treffer tegen FC Porto

Jeremain Lens (Besiktas)

Ook Lens staat onder contract bij Besiktas, maar werd aanvankelijk niet gebruikt in de Champions League. Pas in de laatste groepswedstrijd maakte hij vanaf de aftrap zijn eerste Europese minuten.

Michel Vorm (Tottenham Hotspur)

Voor Vorm geldt hetzelfde als voor Lens. De reservedoelman van de Spurs kwam alleen in actie in het laatste groepsduel. De Engelsen waren toen al zeker van de koppositie in de groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl