Eden Hazard

Hazard blinkt uit bij Chelsea, Spurs morsen punten

In de Premier League heeft Chelsea met 3-1 gewonnen van Newcastle United, dat op Stamford Bridge in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong kwam. Dwight Gayle schoof de bal uit de rebound in een leeg doel.

De 1-1 kwam van Eden Hazard, die na slecht ingrijpen van Newcastle via de grond raak volleyde. Nog voor de rust zette Álvaro Morato koppend de titelhouder op 2-1.

In de tweede helft was Chelsea heer en meester en met een panenka bepaalde uitblinker Hazard, die dit competitieseizoen nog niet in eigen huis had gescoord, vanaf de strafschopstip de eindstand op 3-1.

Ook Liverpool wint

Liverpool won eenvoudig met 5-1 bij Brighton & Hove Albion, de club van Davy Pröpper. Na een half uur kopte Emre Can de 0-1 binnen en nog geen twee minuten later al tikte Roberto Firmino de 0-2 binnen.

Kort na de rust miste Glenn Murray een dot van een kans - of beter gezegd: doelman Simon Mignolet redde knap - en uit de tegenaanval bracht Firmino de stand op 0-3.

Philippe Coutinho scoort uit een vrije trap

Na de rake penalty van Murray scoorden Philippe Coutinho, die heel bijdehand een vrije trap onder de opspringende muur door schoot, en Lewis Dunk, die voor de derde keer dit seizoen een bal in eigen doel werkte, nog voor Liverpool.

Spurs niet verder dan 1-1

Tottenham Hotspur wist voor de vijfde keer in zes competitieduels niet te winnen. Ditmaal bleef de Londense ploeg op 1-1 steken bij Watford, waar Marvin Zeegelaar de negentig minuten volmaakte.

De thuisploeg kwam op 1-0 via Christian Kabasele en vroeg even later tevergeefs om een penalty. Heung-Min Son maakte na een klein halfuur uit een counter 1-1. In de 52ste kreeg ex-Ajacied Davinson Sanchez rood voor een elleboogstoot.

Davinson Sanchez (rechts) treurt om zijn rode kaart wegens een elleboogstoot

Everton terug in toptien

Manager Sam Allardyce debuteerde bij Everton met een 2-0 overwinning op Huddersfield Town. Gylfi Sigurdsson en Dominic Calvert-Lewin scoorden voor de ploeg waar Ronald Koeman werd ontslagen.

Davy Klaassen is nog weinig opgeschoten met de trainerswissel. Allardyce had geen plaats voor de middenvelder in zijn selectie. Hij liet Curaçaoënaar Cuco Martina wel beginnen bij Everton, dat zich na twee zeges op rij - woensdag werd gewonnen van West Ham United - voor het eerst sinds augustus weer terugvindt in de toptien.

De topper tussen Arsenal en Manchester United (aftrap 18.30 uur) is de laatste wedstrijd van vandaag.