NOS NieuwsAangepast

Mumbai-dader krijgt definitief doodstraf

In India heeft de enige nog levende dader van de terreuraanslagen in Mumbai in 2008 definitief de doodstraf gekregen. Een hoge rechter in Mumbai heeft de straf van een lagere rechter bevestigd.

De 22-jarige Mohammed Ajmal Kasab was een van de tien terroristen die ruim twee jaar geleden 166 mensen doodschoten op onder meer treinstations en in hotels.

Volgens zijn advocaat heeft hij geen eerlijk proces gekregen. "De rechtszaak ging veel te snel en we kregen geen kans om Kasab te verdedigen." De openbaar aanklager noemde het proces juist een overwinning voor de rechtsstaat.

In theorie kan Kasab nog binnen 30 dagen in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Mumbai. Het is nog niet bekend of hij dat gaat doen.

Opgepakt

Kasab werd opgepakt omdat op beelden van bewakingscamera's te zien was dat hij met een kalasjnikov op een treinstation liep.

De andere negen terroristen werden door de politie ter plekke doodgeschoten.

De laatste keer dat de doodstraf in India daadwerkelijk uitgevoerd werd, was in 2004. Toen werd Dhananjoy Chatterjee opgehangen, omdat hij een 14-jarig meisje had verkracht en vermoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl