Memphis Depay viert zijn goals tegenwoordig met de handen in de oren

Depay leidt Lyon naar eclatante zege bij Nice

Met Memphis Depay als uitblinker heeft Olympique Lyonnais in de Franse Ligue 1 uitgehaald bij OGC Nice: 0-5. Hij scoorde twee keer. Ook Kenny Tete deed mee bij Lyon en Wesley Sneijder ontbrak vanwege een dijbeenblessure in de selectie van Nice.

Depay opende al in de vijfde minuut de score door een pass met buitenkant rechts van Maxwell Cornet binnen te schieten. Cornet maakte op aangeven van Tete de tweede goal en door treffers van Mariano en Depay (schot van rand strafschopgebied) was het voor rust al 0-4.

Kenny Tete (l) in duel met Mario Balotelli (r)

Door een tweede gele kaart voor Marlon speelde Nice de laatste twintig minuten met tien man. Invaller Myziane Maolida maakte de vijfde goal voor de bezoekers, die aan een sterke serie bezig zijn.

De laatste nederlaag van Lyon dateert van 17 september tegen Paris Saint-Germain. Met 29 punten uit 14 duels bezet de ploeg van Depay en Tete de derde plaats. Nummer twee AS Monaco ontvangt later op zondagavond koploper Paris Saint-Germain.