Eindzege Gesink, ritzege Cavendish

Robert Gesink wint de Ronde van Oman»
Robert Gesink wint de Ronde van Oman NOS

Robert Gesink heeft de eindzege in de Ronde van Oman voor zich opgeëist.

De Rabobank-renner zag zijn leidende positie in de zesde en laatste etappe niet meer in gevaar komen.

De 24-jarige Varssevelder had in de vierde rit, een bergetappe, de macht gegrepen en een dag later baarde hij opzien door de tijdrit over glooiend terrein over 18,5 kilometer naar zijn hand te zetten.

In het algemeen klassement eindigden Edvald Hagen (1.13) en Giovanni Visconti (1.19) op meer dan een minuut als tweede en derde.

Primeur

"Ik was naar Oman gekomen om in die twee ritten iets te proberen. Dat je dan eindwinnaar wordt, is gewoon perfect", reageerde Gesink op zijn eerste eindzege in een etappekoers. "Met de ploeg halen we vier ritzeges en de eindzege. Dit succes schept een heel goeie sfeer in de ploeg en haalt ook de druk van de renners. Het is altijd belangrijk als je vroeg in het seizoen kan winnen", aldus Gesink.

Eerste zege Cavendish

De slotetappe werd een prooi voor Mark Cavendish. De Brit van HTC-Highroad troefde na 157 kilometer de Rus Denis Galimzjanov en de Italiaan Andrea Guardini af in de massasprint en boekte de eerste zege van het jaar. Theo Bos, die Rabobank al twee ritzeges bezorgd had, werd tiende in de laatste sprint.

Deel deze pagina

Audio Reactie

  • Gesink: "Lig voor op klassieke mannen" Robert Gesink heeft de eindzege in de Ronde van Oman voor zich opgeëist. De Rabobank-renner zag zijn leidende positie in de zesde... en laatste etappe niet meer in gevaar komen.

Video Samenvatting

Eindzege Gesink in Oman

Robert Gesink heeft de eindzege in de Ronde van Oman voor zich opgeëist. De Rabobank-renner zag zijn leidende positie in de zesde... en laatste etappe niet meer in gevaar komen.

Video en Audio

  • » Van den Brom: kan niet wachten Audio John van den Brom is de nieuwe trainer van AZ en kan niet wachten om weer als trainer langs de lijn...30 sep 2014, 110 keer afgespeeld
  • » Cole kijkt uit naar ontmoeting met Lampard Video Ashley Cole en Frank Lampard speelden jarenlang samen bij Chelsea. In 2012 wonnen ze in dienst van...30 sep 2014, 2861 keer afgespeeld
  • » Raúl jarenlang goalgetter in CL Video Raúl maakte 71 doelpunten in de Champions League. Het leeuwendeel daarvan maakte hij in dienst van...30 sep 2014, 359 keer afgespeeld

Meer video en audio