Jack Sock juicht na een punt tegen Marin Cilic
NOS SportAangepast

Sock boekt na onrustige nacht eerste zege op ATP Finals

Jack Sock heeft zijn eerste zege op de ATP Finals in Londen geboekt. Hij won met 5-7, 6-2, 7-6 (4) van Marin Cilic, die zijn tweede nederlaag incasseerde. Sock kende een onrustige nacht. Hij stond op straat omdat het brandalarm was afgegaan in zijn hotel.

Toch was daar tijdens de partij weinig van te merken. Al begon Cilic gelukkiger aan de wedstrijd. Cilic, die vorig jaar (US Open en Davis Cup) de twee eerdere duels met Sock ook al verloren had, werkte met wat geluk op 5-5 in de eerste set breekkansen weg en sloeg een game later zelf wel toe.

Focus kwijt

De Amerikaan won overtuigend de tweede set, maar was aan het begin van de derde set zijn focus helemaal kwijt en won één punt in de eerste drie games.

Hij brak Cilic toch terug (de enige keer dat Cilic zijn servicegame in de derde set niet op love won) en pakte in de tiebreak vanaf 2-4 vijf punten op rij.

Sock verloor in groep Becker de eerste wedstrijd op de ATP Finals in twee sets van Roger Federer. Donderdag wacht de partij tegen Alexander Zverev. De eerste twee spelers per groep gaan door naar de volgende ronde.

Groep Becker

SpelersW-PSetgemiddelde
1. Roger Federer (Zwi, 2)1-22-0
2. Alexander Zverev (Dui, 3)1-22-1
3. Jack Sock (VS, 8)2-22-3
4. Marin Cilic (Kro, 5)2-02-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl