Luuk de Jong blijft in elk geval tot de winterstop bij PSV
NOS VoetbalAangepast

Afmeldingen Locadia en Dost bij Oranje, Luuk de Jong erbij

Jürgen Locadia en Bast Dost hebben zich afgemeld voor de oefenwedstrijden van Oranje tegen Schotland en Roemenië. Locadia kampt met een enkelblessure en Dost heeft een hamstringblessure. Bondscoach Dick Advocaat heeft Luuk de Jong als vervanger opgeroepen.

Wesley Hoedt, Vincent Janssen en Michel Vorm lieten gisteren al weten niet naar het trainingskamp van Oranje te komen wegens blessures: zij hebben alledrie knieproblemen.

Wesley Sneijder was vanochtend nog een vraagteken. Hij had last van een stijve knie, maar de verwachting is dat de recordinternational zich vanavond toch meldt in Noordwijk.

Jürgen Locadia

Voor Locadia betekent de afzegging dat hij nog even moet wachten op zijn debuut in het Nederlands elftal.

De spits van PSV liep de blessure aan zijn enkel een week geleden op, maar was zondag wel in staat om met PSV tegen FC Twente aan te treden. In dat duel, waarin hij scoorde, kreeg hij weer een tik op het gewricht.

Bezoek aan Zeist

"Ik ben maandagochtend in Zeist geweest, waar dokter Goedhart heeft geconstateerd dat het niet verstandig is deze wedstrijden te spelen", verklaart Locadia op de website van PSV.

Locadia, die eerder dit jaar zich ook al bij Oranje wegens blessures moest afmelden, baalt van de gemiste kans. "Er lagen mogelijkheden voor me. Ik voel me goed en er zijn wat geblesseerden. Helaas ben ik dat nu ook."

De spits hoopt wel op tijd fit te zijn voor het eerstvolgende duel van PSV. Dat is op 19 november tegen PEC Zwolle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl