Slaven Bilic tijdens zijn, wat nu blijkt, laatste wedstrijd als trainer van West Ham United tegen L
NOS VoetbalAangepast

West Ham ontslaat coach Bilic, Makélélé weg bij Swansea

West Ham United heeft coach Slaven Bilic de laan uitgestuurd. De Kroaat wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de club in de Premier League. West Ham staat na elf wedstrijden op de achttiende plaats en verloor afgelopen weekend kansloos met 4-1 van Liverpool.

Bilic was sinds de zomer van 2015 werkzaam bij West Ham United. In zijn eerste seizoen loodste hij West Ham nog naar een knappe zevende plaats in de Premier League. Vorig jaar eindigde de Londense club als elfde. Bilic was eerder trainer van Hajduk Split, Lokomotiv Moskou, Besiktas en de nationale ploeg van Kroatië.

Moyes genoemd als opvolger

"Wij geloven dat er nu verandering noodzakelijk is voor een positieve ommekeer en om de ambities van de club waar te maken. We hopen de komende dagen een opvolger voor Bilic te presenteren", laat West Ham United weten in een verklaring op de website.

David Moyes is een belangrijke kandidaat voor de vacature bij West Ham United. De oud-trainer van Everton, Manchester United en Real Sociedad toonde afgelopen weekeinde al interesse in de functie. ,,Er is geen vacature bij West Ham maar ik zou zeker interesse hebben'', verklaarde hij.

Makélélé van Swansea naar Eupen

Swansea City, dat ook in zwaar weer verkeert in de Premier League, ziet assistent-trainer Claude Makélélé vertrekken. De voormalig Frans international gaat aan de slag als hoofdtrainer bij het Belgische Eupen.

Claude Makélélé stapt over van Swansea City naar Eupen

Makélélé mag proberen om Eupen, dat laatste staat in de Belgische Eerste Klasse, voor het hoogste niveau te behouden. De Fransman neemt de taken over van Jordi Condom, die vertrok bij de club.

Het is voor Makélélé niet zijn eerste opdracht als hoofdtrainer. In 2014 stond hij een half jaar aan het roer bij Bastia. Daarnaast was Makélélé assistent-trainer bij Paris Saint-Germain en Swansea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl