Ook dit seizoen nog veel lege plekken in het Telstar-stadion
NOS VoetbalAangepast

Zorgt #dietentmoetvol voor uitverkocht Telstar-stadion?

Telstar speelt vanavond om 20.00 uur in de Jupiler League tegen Go Ahead Eagles. Winnen lijkt van secundair belang, het grote doel is dit keer het stadion voor het eerst in twee jaar uitverkocht te krijgen. Dat alles gebeurt onder de populaire hashtag #dietentmoetvol.

De markante supporter Peter Zoontjes (alias Jomanda), die al 53 jaar naar het stadion komt en tot voor kort steevast in de 63ste minuut (in 1963 is Telstar opgericht) met een vlag langs het veld rende, begon de oproep en heeft inmiddels bijval gekregen van bekende presentatoren als Kees Jansma, Wilfred Genee en Hélène Hendriks.

'Waar zie je dat nog?'

De actie werpt zijn vruchten af, al kan de club nog niet het bordje 'uitverkocht' aan de poort hangen. "De verkoop gaat wel hard, maar omdat wij ook nog losse kaarten aan de poort verkopen weten we vanavond vlak voor de wedstrijd pas of het gelukt is", zegt perschef Dennis Bliek.

Telstar houdt altijd een paar honderd kaarten achter voor de losse verkoop. Bliek: "Voor tien euro zit je al op de Oost-tribune. De jeugd betaalt zes euro. Waar zie je dat nou nog?"

Na veel magere jaren draait Telstar eindelijk weer bovenin mee in de Jupiler League. De club staat vierde, speelt vermakelijk voetbal en heeft daarmee veel van de 'slapende' supporters wakker geschud.

"We hebben een trainer (Mike Snoei, red.) die de spelers echt op het hart drukt dat ze voor de supporters spelen. Ik zie dat mensen elkaar ook aanspreken onder #dietentmoetvol en zeggen: zullen we weer een keer gaan?", zegt Bliek.

Mohammed Osman en Andrija Novakovich vieren een overwinning van Telstar

Op 29 oktober 2015 waren er 3.200 toeschouwers in het Rabobank IJmond Stadion tijdens de bekerwedstrijd tegen AZ. Daarna zat de thuishaven van Telstar nooit meer vol. Dat kwam vooral door de slechte en wisselende prestaties van de ploeg. Bliek: "We zijn er goed in om met 3-0 te verliezen als het een keer aardig vol zit."

Aan de eredivisie wil Telstar nog niet denken

Dit seizoen ligt het gemiddeld aantal bezoekers rond de 2.000 en dat blijft stijgen omdat er dit keer constant goed gepresteerd wordt. Telstar staat in de Jupiler League zes punten achter op Jong Ajax (dat niet mag promoveren) en vier op NEC. Dromen van promotie doen ze in Velsen echter nog niet.

"Daar zijn we nog helemaal niet klaar voor", zegt Bliek. "Dan heeft ons stadion veel aanpassingen en investeringen nodig. Er moet een afscheiding van de vakken komen en naar de hele infrastructuur gekeken worden. Laten we eerst maar eens een leuk seizoen draaien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl